Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kozmetikumok vásárlásánál ne a márka vagy az ár legyen az elsődleges, hanem a csomagoláson található, apró betűvel szedett rész. Érdemes ezt átböngészni és csak ezután dönteni a termék - Nőnap - nők napja magazin
részletek »

A szemránckrém titkai - Honnan lehet felismerni egy jó terméket

Egy nap, amikor a férfiak virágot adnak a nőknek. A Nemzetközi Nőnap története, szokásai, cikkek, érdekességek ... Nőkről és nőknek szóló magazin friss hírekkel, csajos témákkal, női dolgokról, sztár, divat, stílus, trendek, szépségápolás, szerelem.
Nőnap - nők napja magazin
Itt vagy: Nőnap - nők napja magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A szemránckrém titkai - Honnan lehet felismerni egy jó terméket
A szemránckrém titkai - Honnan lehet felismerni egy jó terméket
Kozmetikumok vásárlásánál ne a márka vagy az ár legyen az elsődleges, hanem a csomagoláson található, apró betűvel szedett rész. Érdemes ezt átböngészni és csak ezután dönteni a termék megvásárlásáról – tanácsolja a tapasztalt szakértő.
Az amerikai Paula Begoun több mint két évtizede látja el hasznos tanácsokkal a kozmetikai termékek vásárlóit. Az ötvenöt éves, a maga területén elismert szaktekintélynek számító Begoun munkája során kizárólag tudományos kutatásokra támaszkodik, amelyek alapján egyértelműen eldönthető, hogy az adott termék valóra is váltja-e a csomagoláson ígérteket.
Hirdetés

Ha már - nem is kevés - pénzt költünk különböző kozmetikai cikkekre, nem árt tudni azt sem, hogy például az egyes termékek, amelyek első ránézésre ugyanazzal kecsegtetnek, miben térnek el alkotóelemeiket tekintve egymástól. Ezen kívül az sem közömbös, hogy bőrünk egyáltalán barátságba kerülhet-e egy termékkel, vagy allergiás reakció indul be a kozmetikum használatával.

A kozmetikumok rendőrnője - ahogy Begoun magát is nevezi - évekig kozmetikai eladóként is dolgozott, majd a pult mögül kilépve számos könyvet írt tapasztalatairól. Érdemes jó tanácsain elgondolkozni, összegyűjtöttünk néhányat.


Melyek a legnagyobb téveszmék a kozmetikumokkal kapcsolatban?

A szépségiparnak számos hamis ígérete van. A szemránckrém nem más, mint lustaságunk és tájékozatlanságunk terméke. A drágább nem feltétlen jobb is - sőt. Ezen kívül, nincs az a kozmetikum, amely a ráncokat vagy a cellulitiszt eltünteti.

A ráncok képződését lehet lassítani, de a természetnek nem lehet teljes mértékben útját állni. Minden másra pedig még nincs tudományos magyarázat, mint ahogy az sem általánosan érvényű, hogy a természetes alkotóelemek jobbak a szintetikusoknál. Sőt, ellenkezőleg: számos naturális anyagról bizonyosodott már be, hogy allergiás reakciót váltanak ki a bőrre kenve.


A kozmetikumokban összesen több ezer alkotóanyag fordulhat elő. Melyek azok, amelyek a laikusoknak is támpontot adhatnak?

Az alkoholt ajánlatosabb elkerülni, az ugyanis rendkívüli mértékben roncsolja a kollagént, bőrünk védő rétegét és természetes regenerálóját.

Az illatanyagok irritálhatják a bőrt, például a menta tartalmú krémeket jobb nem választani. A bőr öregedése elleni legjobb módszernek az számít, ha a mindennapokon is fényvédő faktorral rendelkező krémeket használunk. Ennek lényegesen nagyobb szerepe van, mint hinnénk.


Mi egy jó termék ismertetőjele?

Ha választási lehetőségünk van, mindig a tubusost válasszuk. A tégelyben kínált krémek jobban ki vannak téve a levegő és a fény káros hatásainak.


Van-e olyan kategória, amelyben különösen sok rossz termék kapható?

Nagyon nehéz rossz ajakrúzst gyártani, viszont annál nagyobb feladat a megfelelő arcvíz elkészítése. A legtöbb nem más, mint egy inkább ártalmas koktél vízből, némi illatanyagból és glicerinből. A hatásos termék, amely a pénzét is megéri, antioxidánsokat is tartalmaz, mivel a bőrt igazán csak az ápolja és nyugtatja meg.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - nők, lányok, szépségápolás, szemránckrém, tippek, ötletek, nőnap
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-30 10:52:56
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü