Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Felvirradt a nők napja, megyénkben is sokan köszöntik hölgy családtagjaikat, barátaikat, ismerőseiket, kollégáikat. A legjellemzőbb ajándék a virágtól a bonbonig nem változott. - Nőnap - nők napja magazin
részletek »

A virág és a bonbon vezet a nőnapi ajándékok között

Egy nap, amikor a férfiak virágot adnak a nőknek. A Nemzetközi Nőnap története, szokásai, cikkek, érdekességek ... Nőkről és nőknek szóló magazin friss hírekkel, csajos témákkal, női dolgokról, sztár, divat, stílus, trendek, szépségápolás, szerelem.
Nőnap - nők napja magazin
Itt vagy: Nőnap - nők napja magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A virág és a bonbon vezet a nőnapi ajándékok között
A virág és a bonbon vezet a nőnapi ajándékok között
Felvirradt a nők napja, megyénkben is sokan köszöntik hölgy családtagjaikat, barátaikat, ismerőseiket, kollégáikat. A legjellemzőbb ajándék a virágtól a bonbonig nem változott.
Nőnapon a virág, a csokoládé mellett a kisebb háztartási eszközök, a turmixgép, a vasaló és a konyhai mérleg is egyre népszerűbb. Arra azonban ügyelni kell, hogy az ajándékozott nehogy félreértse, célzásnak vegye a készüléket.

A legnépszerűbb ajándékok sorrendje nőnapra: virág, bonbon, illatszer, könyv, meghívás gyertyafényes vacsorára.
Hirdetés

A lapunk által megkérdezett békéscsabai virágboltosok elmondták, nőnapra leginkább a tavaszi virágokat, a jácintot, a tulipánt és a fréziát vásárolják, egyszerű, természetes, a virágot kiemelő csomagolásban. A pénztelenség érződik, ugyanis nem a virág fajtáját említi a többség először, hanem azt, hogy melyik, mennyibe kerül.

Divatba jött, hogy a virágboltosok is készülnek nőnapi idézetekkel, illetve a nőket köszöntők visznek magukkal kis kártyára kinyomtatott idézeteket. Néhány ezek közül: A nőket a szerelem nemcsak érdekessé teszi, hanem meg is szépíti. A nő akkor szép igazán, ha boldog, és akkor boldog, ha érzi, hogy szeretik.

Ez Rippl-Rónai József gondolata, a következő Kolozsvári Grandpierre Emilé: A nő a gyötrelem és a szenvedés forrása, ugyanakkor az örömé és a szépségé is. Ebből következik, hogy aki megtalálja hozzá a kulcsot, sohasem tudja, mit nyit ki, a pokol vagy a mennyország kapuját. Jackie Stewart autóversenyzőtől származik: A nők olyanok, mint a versenyautók: hallatlanul érzékenyek, nagyon nehéz őket irányítani, de ha egyszer lendületbe jöttek, szinte lefékezhetetlenek.A férfiak egy része is lefékezhetetlen, ha a női nem dicsérete, tisztelete kerül szóba.

Közéjük tartozik dr. Bereczky Zsolt békéscsaba-jaminai háziorvos is. A Föld tengelye a nők körül forog, ők adják meg nekünk a melegséget a legzimankósabb időkben is - ecsetelte dr. Bereczky Zsolt. - A nők lágy kis kezének simogatása minden bánatot, szomorúságot elhesseget szívünkből. Szemük tükrében tükröződünk, fürdünk, boldogok vagyunk általuk.

A békéscsabai háziorvos feleségét, Évát és lányukat, Szuovillát is köszönti ma, hasonlóan a jaminai rendelőintézet hölgy dolgozóihoz. És hogy miként kapta leánya a Szuovilla nevet?

A Föld-Nap távolságát Hell Miksa és Sajnovics János mérte meg a 18. században messze északon, Vardőben - magyarázta dr. Bereczky Zsolt. - Sajnovics János írta: A lappok úgy beszélnek, mint mi, egy tőről fakadt édestestvéreink. Én is elzarándokoltam ide, a Jeges-tenger partjára, minél északabbra mentünk, annál inkább változott a növényzet. A vörös fenyőket a nyírfák, majd különleges növények - amit ott virágoknak neveznek - követték. A finnek suovillának, a lappok szuovillának nevezték. Akadémiai engedéllyel emiatt kapta a lányom a Szuovilla nevet.

A békéscsabai Jankó Endrének idén egy szállal több virágot kell vásárolnia nőnapra, ugyanis tavaly szeptemberben született meg Zsófia lánya.

Kezdetben legfontosabb az édesanyánk, aztán elkezdjük kergetni a lányokat, megnősülünk, a legfontosabb a feleségünk, aztán megszületik a lányunk, és ő kerül a középpontba - ecsetelte a férfilét alakulását Jankó Endre. - A nőnap egy olyan ünnep, amikor még jobban odafigyelünk a hölgyekre, és eszünkbe villan az is, mennyi mindent köszönhetünk nekik.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - nőnap, nők, lányok, bonbon, virág, ajdék
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-22 07:48:10
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü