Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A legtermészetesebb dolog, hogy kezünket nem csak hogy naponta többször megmossuk, és jobbnál jobb krémekkel kenegetjük. Ugyanakkor lábainkról hajlamosak vagyunk kissé megfeledkezni, pedig annak - Nőnap - nők napja magazin
részletek »

Elmúlt a tél... Előkerülnek a szoknyák. Fókuszban a lábápolás

Egy nap, amikor a férfiak virágot adnak a nőknek. A Nemzetközi Nőnap története, szokásai, cikkek, érdekességek ... Nőkről és nőknek szóló magazin friss hírekkel, csajos témákkal, női dolgokról, sztár, divat, stílus, trendek, szépségápolás, szerelem.
Nőnap - nők napja magazin
Itt vagy: Nőnap - nők napja magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Elmúlt a tél... Előkerülnek a szoknyák. Fókuszban a lábápolás
Elmúlt a tél... Előkerülnek a szoknyák. Fókuszban a lábápolás
A legtermészetesebb dolog, hogy kezünket nem csak hogy naponta többször megmossuk, és jobbnál jobb krémekkel kenegetjük. Ugyanakkor lábainkról hajlamosak vagyunk kissé megfeledkezni, pedig annak ellenére, hogy télen többnyire harisnyába és csizmába rejtjük, „futóműveink” is megérdemlik a törődést.
A tavasz beköszöntével - amikor újra előkerülnek a rövidebb szoknyáid és a nyitott lábbelik - a lábápolási hiányosságaiddal nem csak te magad, hanem mások is szembesülhetnek. Pedig nem csak a hajad és arcbőröd érdemli - és hálálja - meg a törődést, hanem lábaid formában tartása is hozzátartozik a rendszeres szépségápolási teendőkhöz.
Hirdetés

Mindennek nem csupán esztétikai jelentősége van, az állandó ápolással számos egészségügyi problémának is elébe mehetünk - hívja fel figyelmünket Mechthild Geismann, a Németországi Prodológus- és Lábápolási Szövetségének képviselője. A szakértők véleménye szerint hetente legalább egyszer szükséges alaposabb ápolással kényeztetnünk lábainkat, amely a körömvágásból, a körömágy visszatolásából, az elhalt bőr eltávolításából és a láb alapos bekrémezéséből áll. Ha az utóbbi időben ezekre kevesebb figyelmet szenteltél, érdemes már most elkezdened, hogy a tavasz érkeztével nyitott cipőidet is viselni tudd!

Lábaink még az űlőmunkát végzők esetében is nagy terhelésnek és igénybevételnek vannak kitéve, így ápolásuk nem luxusnak, hanem alapkövetelménynek számít - hangsúlyozza Petra Mommert-Jauch, több lábápolási könyv szerzője is. A heti lábápolási szeánsz több részből áll, ajánlatos azonban egy ráérős lábfürdővel kezdeni - tanácsolja Geismann. Közben legalább a kedvenc újságunkat, internetes oldalunkat is átnézhetjük. Ha ezen a szakaszon túl vagyunk érdemes a vízben felpuhult, de elhalt bőrréteg eltávolításával folytatni. Erre a célra a sarokreszelő és a habkő használata ajánlatos. Vigyázz, hogy ne vidd túlzásba a beavatkozást, hiszen minél több réteget távolítasz el, annál keményebbé válik a bőröd!

A hidratálásról is gondoskodj: válassz a bőrtípusodnak megfelelő krémet, de használhatsz előtte még különböző illatanyagokat tartalmazó olajat is. A lábápoló krém használata a mindennapokra is ajánlott, legtöbbjük nagyon jól táplálja a bőrt amellett, hogy annak légzését sem gátolja.

Zárásként pedig jöhet a körömlakk a frissen kozmetikázott körmödre... Ha lábaidon nem használsz körömlakkot, a polírozás is szóba jöhet, hogy lábaid tökéletes formát mutassanak egy nyitott papucsból, vagy szandálból kikacsintva is.

A lábfejed, talpad és sarkad után haladj feljebb és - ha szükséges - indulhat az epilálás! Ha világosabb bőrszíned van, és időd engedi, szoláriumba is beugorhatsz, hogy a tél folyamán elvesztett barnaságod valamennyire pótold, de egy barnítókrém is megteszi, hogy a hirtelen jött tavaszban mégse te legyél az első számú hyporeklám...

A szükséges lábápolási teendők mellett is a legfontosabb a lábbeli megfelelő megválasztása: a jól szellőző viselet legalább annyit tesz a láb egészségéért, mint a leggondosabban összeállított ápolási-kényeztetési program. A szellőzés mellett a legnagyobb jelentősége annak van, hogy a lábbeli ne legyen merev, de ugyanakkor megfelelő tartást biztosítson a lábnak - mondja a szakértő Mommert-Jauch. Egyes alkalmi viseletektől ezt nem lehet elvárni, de az sem fordulhat elő, hogy lábviseleted tárháza csak a lábad - és így egészséged - számára káros modellből álljon. Egy-egy jó bulihoz, randira ne mondj le a csábító dolgokról, de összességében figyelj oda lábad egészségére is!
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - nők, lányok, szépségápolás, láb, tippek, ötletek, nőnap
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-06 14:48:17
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü