Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nagyon egyszerű fogás, nem kell az összetevőkért a világ végére menni, de gasztronómiai hozzáértést lehet vele sugározni/blöffölni. A lazac menő, és nem kell tudnia a csajodnak, hogy az IKEA - Nőnap - nők napja magazin
részletek »

Grillezett lazac spenótos tagliatellével recept - Okozz kellemes meglepetést vele párodnak Nőnapon!

Egy nap, amikor a férfiak virágot adnak a nőknek. A Nemzetközi Nőnap története, szokásai, cikkek, érdekességek ... Nőkről és nőknek szóló magazin friss hírekkel, csajos témákkal, női dolgokról, sztár, divat, stílus, trendek, szépségápolás, szerelem.
Nőnap - nők napja magazin
Itt vagy: Nőnap - nők napja magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Grillezett lazac spenótos tagliatellével recept - Okozz kellemes meglepetést vele párodnak Nőnapon!
Grillezett lazac spenótos tagliatellével recept - Okozz kellemes meglepetést vele párodnak Nőnapon!
Nagyon egyszerű fogás, nem kell az összetevőkért a világ végére menni, de gasztronómiai hozzáértést lehet vele sugározni/blöffölni. A lazac menő, és nem kell tudnia a csajodnak, hogy az IKEA-ban vetted fagyasztva, a spenót pedig elhiteti, hogy az étkezésben kinőtted már a gyerekkori dackorszakot, és mersz kísérletezni.
A tésztával kezdem, mert az tovább tart, és könnyebben visszamelegíthető. A lazac pedig frissen jó.

Forró vízbe kis olívaolajat és sót rakok, majd mehet bele a szemmértékre két adag tészta. A tészta zacskóján írt főzési időt szigorúan betartom.
Hirdetés

Ha megvan, leöntöm, félreteszem. Közben előkészítem a következőket: Apró karikára vágott fokhagyma, sok-sok! Spenót, ami lehet mélyfagyasztott, de előre vegyük ki a frigóból. (Válassz leveleset, ne aprítottat, jobban mutat majd a tésztával!) Főzőtejszín, 2-3 dl, plusz só-bors kombó.

Egy serpenyőben olívaolajon apróra vágott fokhagymát és a spenótot elkezdem pirítani. A fokhagymát nézem, ne barnuljon meg, mert akkor keserű lesz. Inkább legyen csak üveges! Ha ez megvan, felöntöm a tejszínnel, sózom, borsozom, és hagyom, hogy összeforrjon. Ha ez megvan, a serpenyőbe teszem a leszűrt tésztát, ott összekeverem, és mehet is a tányérra. Tálalásnál egy kis reszelt parmezán se rontja el.

A lazacról leszedem a bőrét (már ha rajta van), majd minden oldalról durva szemű sóval és jó sok borssal ízesítem. Egy serpenyőben olívaolajon kb. percenként forgatva a két szemközti oldalát sütöm. Az egésznek nem kell több 5-6 percnél. Ha a sütött két oldala kifehéredik, a nem sütött két oldalán a közepe meg még épphogy rózsaszín marad, akkor mehet a tányérra a tészta mellé, egy gerezd citrom kíséretében.


Videó - Még egy fantasztikus grillezett lazac recept, finom zöldségágyon ...
Szőjában grillezett lazac friss zöldségekkel - Fantasztikus étel, halkülönlegesség
Grillezett lazac spenótos tagliatellével Grillezett lazac spenótos tagliatellével
Bónusz recept - Grillezett lazac patkó japán módra Bónusz recept - Grillezett lazac patkó japán módra
A lazac esete kicsit fura, a tenyésztett példány ugyanis sokszor azért nem jó, mert zsíros - sajnos erről a képen látható lazacról is kiderült, hogy életében nem úszott le 50 m-nél többet... -, a vadvízi lazacot meg azért nem szép megenni, mert túlhalásszák. Persze anélkül, hogy a faj életét veszélyeztetné a kihalás, csak úgy lakhatunk lazacból jól, ha tenyésztettet veszünk, és az is lehet finom, ha nem ezren úsznak egy négyzetméternyi területen. A norvég lazac a legelterjedtebb, olyannyira, hogy én Japánban is mindig azt vettem. Igazi ízét leginkább nyersen élvezhetjük, de ha nem sushi-t [szusi] csinálunk, akkor is lehet tökéletes japán fogás belőle. Pl. így: Hozzávalók: Fejenként 1 nagyobb szelet vagy patkó lazac, 2 evőkanál sake [szake] (Az a-t ejtsd rövid á-nak. Ázsiai boltokban kapható), 3 evőkanál mirin (Ázsiai és bio boltokban kapható), 5 evőkanál szójaszósz, díszítésnek lime vagy citrom és reszelt jégcsapretek ... A lazacszeleteket legalább fél órára beáztatom a szójaszósz-sake-mirin szószba, és többször megforgatom, illetve locsolgatom a húst a lével. Kiveszem a halszeleteket a pácból, sütőpapírra helyezem őket, majd 220 fokos sütőben 7-8 percig sütöm. Ekkor egy nagyobb ecsettel átkenem őket a szósszal, és most már csak pár percig sülhetnek, különben kiszáradnak. Egy sajtreszelőn lereszelek egy kis jégcsapretket, a halakat tányérra teszem, és retekkel, citrommal tálalom.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Grillezett lazac spenótos tagliatellével, recept, nők, nőnap, lányok
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-31 09:34:55
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü