Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A körömrágás minden bizonnyal az egyik leggykoribb rossz szokás: gyerekek és felnőttek egyaránt művelik. Míg gyerekkorban a szülők különféle eszközökkel próbálják leszoktatni a porontyukat a - Nőnap - nők napja magazin
részletek »

Mi okozza a körömrágást. Okok és magyaráztatok, segítség a leszokáshoz

Egy nap, amikor a férfiak virágot adnak a nőknek. A Nemzetközi Nőnap története, szokásai, cikkek, érdekességek ... Nőkről és nőknek szóló magazin friss hírekkel, csajos témákkal, női dolgokról, sztár, divat, stílus, trendek, szépségápolás, szerelem.
Nőnap - nők napja magazin
Itt vagy: Nőnap - nők napja magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Mi okozza a körömrágást. Okok és magyaráztatok, segítség a leszokáshoz
Mi okozza a körömrágást. Okok és magyaráztatok, segítség a leszokáshoz
A körömrágás minden bizonnyal az egyik leggykoribb rossz szokás: gyerekek és felnőttek egyaránt művelik. Míg gyerekkorban a szülők különféle eszközökkel próbálják leszoktatni a porontyukat a körömrágásról, addig felnőttként választhatod a műkörmöt vagy azt a megoldást, hogy otthoni magányodban műveled a dolgot.
Ha azonban szeretnél búcsút inteni neki, a körömrágás mögötti érzelmi problémát, a lelki okokat kell feltárnod. Cikkünk segítségével közelebb juthatsz a megoldáshoz.

Belső bizonytalanság

A körömrágás sokszor idegességről, belső bizonytalanságról árulkodik. Ha egy gyerek rágja a körmét, előfordulhat, hogy valamelyik szülővel szemben érez dühöt vagy frusztrációt. Ez a feszültség megmaradhat felnőttkorra is, ami jó alapot teremt ahhoz, hogy egyfajta belső bizonytalanság alakuljon ki benned az évek során. Talán képtelennek érzed magad rá, hogy kézbe vedd a saját életed irányítását, és tudat alatt azt szeretnéd, ha mások foglalkoznának ezzel - mint ahogy gyermekként megszoktad. Nehezen hozol döntéseket a saját életedet érintő kérdésekben.
HirdetésElfojtott agresszivitás

Gyakran előfordul, hogy a körömrágás mögött elfojtott agresszió húzódik meg. Nem elfogadott szétkarmolni a főnök képét, amikor valaki kimarad az előléptetésből, mint ahogy a szüleiddel szembeni ellenérzéseidet is nehéz lehet kulturált formában kifejezésre juttatni.

Ezért aztán előfordulhat, hogy te magad rágod le fegyvereidet, amelyeket támadáskor ösztönösen bevetnél. A körömrágással mintegy lefegyverzed magad, félsz saját ösztönös reakcióidtól.


Félelem, feszültség

Az elfojtott agresszió gyakran továbbgyűrűzik, és komolyabb lelki problémákhoz is vezethet. Mivel nem tudod őszintén kifejezni érzéseidet, önbecsülésed csorbulhat. Ha nem mered felfedni valódi természetedet, nehogy másokat megbánts, előbb-utóbb feszültség, félelem lesz úrrá rajtad. Érdemes megfigyelned, hogy mikor jelentkezik a körömrágás utáni vágy - így megértheted, ki vagy mi váltja ki az ingert.


A köröm melletti bőr rágása

Bűntudat, önmagad ellen fordulás

Amikor a saját húsodba harapsz, jelzi, hogy valami emészt téged, de inkább lenyeled az ellenérzéseidet, mint hogy kimondd. Mivel nem a körmödet, hanem a bőrödet rágod, nem akarsz senkit támadni, inkább hagyod, hogy a probléma rágjon téged. Talán képtelennek érzed magad arra, hogy megoldd a téged foglalkoztató kérdést, bizonytalan vagy abban, hogyan is kezelhetnéd az adott helyzetet. Így inkább kihátrálsz és hagyod, hogy a bűntudat vagy bármilyen érzés, amely kialakult benned, csak úgy enyhülhessen, ha fájdalmat okozol magadnak.

Talán azt reméled, hogy ezáltal majd csökken az elfogadhatatlannak ítélt érzésed miatti bűntudat. Minél idegesebb leszel egy-egy kritikus helyzettel szembesülve, annál erőteljesebben jelentkeznek az érzések - így a köröm melletti bőr rágása fokozódhat.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - szépségápolás, körömrágás, nők, lányok, nőnap, leszokás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-19 12:28:18
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü