Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Irány Párizs, egy cukrászda, és az egyik legnépszerűbb süti, a franciák krémese a mille feuille – epres változatban! - Nőnap - nők napja magazin
részletek »

Mille-feuille nőnapi epres desszert különlegesség

Egy nap, amikor a férfiak virágot adnak a nőknek. A Nemzetközi Nőnap története, szokásai, cikkek, érdekességek ... Nőkről és nőknek szóló magazin friss hírekkel, csajos témákkal, női dolgokról, sztár, divat, stílus, trendek, szépségápolás, szerelem.
Nőnap - nők napja magazin
Itt vagy: Nőnap - nők napja magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Mille-feuille nőnapi epres desszert különlegesség
Mille-feuille nőnapi epres desszert különlegesség
Irány Párizs, egy cukrászda, és az egyik legnépszerűbb süti, a franciák krémese a mille feuille – epres változatban!
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztát kicsomagoljuk és hat darab, kör alakú formát szaggatunk belőle. Egy tepsit megfordítunk és sütőpapíron rátesszük a kiszaggatott tésztalapokat. A tetejére teszünk egy másik réteg sütőpapírt, majd egy újabb tepsit, hogy ne emelkedjen meg. Ha a sütő elérte a kívánt hőfokot, 15 percre betesszük. Amíg a tészta sül, addig kikeverjük a vaníliakrémet. Ehhez a tejet a tejszínnel és a vaníliarúd kikapargatott belsejével feltesszük forrni.

Ezalatt a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Ha a tej felforrt, lehúzzuk a tűzről és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojást. A keveréket visszatesszük a tűzre, néhány percig forraljuk tovább, majd átszűrjük egy másik edénybe.
Hirdetés

A zselatint a csomagolásán található instrukciók szerint elkészítjük és hozzákeverjük a krémhez, majd félretesszük hűlni. Ha letelt a 15 perc, kivesszük a sütőből a tésztát, megszórjuk porcukorral a tetejét és visszatesszük 200 fokon a sütőbe, annyi időre, hogy a cukor rákaramellizálódjon.

Ha a tészta már szép barna, kivesszük és hagyjuk kihűlni. Ha krémünk már olyan állagúra hűlt, hogy megtartja formáját, akkor jöhet a sütemény összeállítása: egy réteg tészta, egy réteg krém, majd a felkarikázott eper. Ezt újra megismételjük, majd a tetejére ráteszünk egy újabb tésztát. Porcukorral és eperrel díszítjük.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - nőnap, eper, desszert, recept, különleges
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-17 10:04:15
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü