Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kezemben egy esküvői meghívóval kitárul a ruhásszekrény ajtaja. Fél óra eltelte után hallatszik a ruhák alól egy kétségbeesett hang: „Mit vegyek fel?” Biztos járt már rajtam kívül más is - Nőnap - nők napja magazin
részletek »

Mit vegyek fel? Avagy a férfiak réme a vásárlás

Egy nap, amikor a férfiak virágot adnak a nőknek. A Nemzetközi Nőnap története, szokásai, cikkek, érdekességek ... Nőkről és nőknek szóló magazin friss hírekkel, csajos témákkal, női dolgokról, sztár, divat, stílus, trendek, szépségápolás, szerelem.
Nőnap - nők napja magazin
Itt vagy: Nőnap - nők napja magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Mit vegyek fel? Avagy a férfiak réme a vásárlás
Mit vegyek fel? Avagy a férfiak réme a vásárlás
Kezemben egy esküvői meghívóval kitárul a ruhásszekrény ajtaja. Fél óra eltelte után hallatszik a ruhák alól egy kétségbeesett hang: „Mit vegyek fel?” Biztos járt már rajtam kívül más is így, ismerős az érzés. A pánik után pedig jön a férfiak réme: a vásárlás.
A pánik helyett viszont érdemes inkább leülni, és higgadtan átgondolni, hogy milyen ruhát is ajánlatos felvenni az esküvőre, ha már egyszer meghívtak. Az sem elképzelhetetlen, hogy a gondolkodás után mégis akad valami, abban a fránya szekrényben, és nem mind tavalyi gönc. Íme néhány jótanács, amit nem árt megfontolnunk a ruhaválasztás előtt.
Hirdetés

Először is jó, ha az eszünkbe véssük, hogy nem mi leszünk az esküvő középpontjában, éppen ezért nem szabad olyan ruhát választani, ami mind színében, mind pedig stílusában kihívó, vagy akár komor benyomást kelthet. A legfontosabb, hogy a menyasszonyt ne homályosítsuk el!

A meghívó sok mindent elárul számunkra, meghatározza az időpontot - ezáltal az évszakot -, a helyszínt, és azt, hogy csak az esküvői ceremóniára vagy az utána következő hajnalba nyúló mulatságra is hivatalosak vagyunk-e. Nos, ha csak az első variáció igaz, akkor egy egyszerű kosztümöt, vagy akár egy elegáns blúz-nadrág viseletet is választhatunk. Ha viszont a hajnalig tartó dínomdánomra is megyünk, akkor a kényelmet sem szabad figyelmen kívül hagynunk.

Ebben az esetben megoldható az is, hogy a ceremónián egy laza, kényelmes vi-seletben jelenünk meg, és a vacsorára átöltözünk. Ennél az eshetőségnél viszont gondoskodni kell egy olyan helyiségről, ahol mindezt megtehetjük, és emellett arra is vigyázni kell, hogy a ruha ne gyűrődjön. Ellenben, ha az egész napot egy öltözékben kívánjuk tölteni, akkor csakis a kényelem vezéreljen bennünket!

Az imént említettem, hogy az időpont alapján kiderül, mely évszakban tartják az esküvőt, ez esetben pedig már nem túl nehéz felmérnünk a helyzetet, és ennek megfelelő öltözéket keres-ni. Mivel ha nem az évszaknak megfelelően öltözünk, a könnyelműség könnyen az egészségünkbe kerülhet, akár meg is fázhatunk. Éppen ezért a hidegebb évszakokban gondoskodjunk a megfelelő melegségű ruháról. Nyáron a nagy kánikula mellett viszont azzal is kell számolnunk, hogy az esték, éjszakák könnyen le tudnak hűlni.

Az öltözék helyes megválasztása függ, a helyszín kifinomultságától is. Gondolok itt arra, hogy egy bálterem megköveteli a kis- vagy akár a nagyestélyi ruhát is, míg egy sátorban tartott lakodalomban nem feltétlenül az ünnepélyességen van a hangsúly. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs elegáns sátras lagzi, sőt... Ezért azt ajánlom, hogy érdemes kicsit kérdezősködni az ifjú pártól, a násznéptől, a családtagoktól és megtudakolni, hogy mégis mire számíthatunk, ezáltal a választás is egy kicsit könnyebb feladat lesz.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - nők, lányok, szépségápolás, ruha, tippek, ötletek, nőnap, vásárlás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-06 15:12:10
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü