Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Recept - Nőnapra szuper receptek, finomságok képes leírás - Nőnap - nők napja.tlap.hu
részletek »

Recept - Nőnapra szuper receptek, finomságok - Nőnap - nők napja.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nonap-noknapja.tlap.hu » Recept - Nőnapra szuper receptek, finomságok
Keresés
Találatok száma - 9 db
A hét receptje: Szeretettel Nőnapra! Finomságok ...

A hét receptje: Szeretettel Nőnapra! Finomságok ...

A nemzetközi nőnapot március 8-án tartjuk, de kialakulása más dátumokhoz, eseményekhez is kötődik. A nőnap munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával (munkavállalásával) kapcsolatos demonstratív nap volt. 1908-ban, New Yorkban szám szerint úgy 40000 nő lázadt fel és indított harcot a jogaiért és azért, hogy a nőkkel is emberségesebben bánjanak. Ezt a napot nyilvánították Nemzetközi Nőnappá, Magyarországon 1910-től vált ünneppé ez a dátum. Mára azonban elvesztette az eredeti hangulatát, helyette a virágos, kedveskedős megemlékezés dominál. Hiszen a nő is olyan, mint egy virág. Minél több gondoskodást és elismerést kap a párjától és férfiismerőseitől, annál szebb és sugárzóbb! S bár tudva lévő, hogy a női lélek érzékeny és szeretetre éhes, s nemcsak az évnek ezen a napján kívánja a törődést, mégis boldogsággal tölti el az a kényeztetés, melyet ezen a napon kap ... Meggyes tiramisu - Hozzávalók: - 1 nagy csomag babapiskóta - 25 dkg magozott meggy - 20 dkg Mascarpone - 2 tojás - 5 dkg cukor - 3-4 dl csésze édesített kávé - 0,5 dl sütőrum, vagy a magozott meggy leve - kakaópor ... Mandarinos daiquiri (dájkiri), Shakerben összekeverünk 1 gombóc barackfagyit, 3/5 rész rumot, 1/5 rész mandarinlevet, 1/5 rész cukorszirupot és 3 jégkockát. Összerázás után kehelybe töltve kínáljuk ... Vegyes mézes gyümölcssaláta ... Csokoládés bonbon ... Málnás grízkrém ...

Házi tészta, fűszerolajos receptek

Házi tészta, fűszerolajos receptek

A fűszerolajok kiváló salátaízesítők, de húsos vagy zöldséges ételek készítésénél is felhasználhatjuk. Nem csak az ételkészítésekor, hanem asztali terítékként is alkalmazhatjuk, így lehetővé téve hogy ki-ki saját ízlésének megfelelően tovább fűszerezze az ételt. Alkalmazásuk: 1 tál ételbe ízlés és igény szerint 2-5 csepp fűszerolaj adagolása elegendő ... Házi tészta - Hozzávalók: 10 dkg rétesliszt, 2 tojás, 2 kanál víz, 1 kanál bazsalikomos olaj, A lisztet gyúródeszkára tesszük, mélyedést csinálunk benne, majd vízzel és bazsalikomos olajjal felvert tojásokat öntünk bele és tésztát gyúrunk. Utána letakarjuk megmelegített edénnyel, és 15 percig pihentetjük. A kinyújtott tésztát hagyjuk kicsit megszikkadni, utána felvágjuk ...

Magyar baklava, de hívhatnánk keleti rétesnek is: kisérletezőknek

Magyar baklava, de hívhatnánk keleti rétesnek is: kisérletezőknek

Magyar baklava, de hívhatnánk keleti rétesnek is, ha már egyszer kísérletezünk, és utazunk, mert ehhez a témához sokat kell utazni és közben persze enni. Már több alkalommal kiderült itt, hogy lenyűgöznek a gasztronómiai összefüggések. Annak felfedezése, hogy az angoloknak is van kiköpött (na talán ez itt nem a leghelyénvalóbb jelző) panna cottájuk és a megszólalásig a mi pogácsánkra hasonlító scone nevű teasüteményük, hogy Isztambulban járva szinte minden tésztaétel beazonosítható egy magyar megfelelővel, hogy az olasz spagetti és a kínai tészta szoros kapcsolatban állnak egymással és Johanna blogját olvasva az általa hagyományos osztrákként leírt ételeket mi hagyományos magyar ételeknek tartjuk (ez utóbbi élmény nem nyűgözött azért annyira le, de nem nyitottam vitát). És milyen izgalmas felfedezni az egymástól időben és térben távol létrejött receptek rokonságát, időnként azonosságát. Arról, hogy ez és ez közeli rokonok, írtam is, mert olyan nagy hatással volt rám a felismerés. Ez és ez is közeli kapcsolatban állnak egymással, milyen érdekes! Az én magyar baklavám nem a természetes evolúció szerves következménye, inkább játék a lehetőségekkel és az összefüggések szelíden erőltetett létrehozása. A magyar baklava rétestésztába töltött dió- és gyümölcstöltelékből áll, gyakorlatilag két édesség összevonása. Magyar baklava, avagy keleti rétes, 20 dkg hántolt mandula, 20 dkg dió ..

Nőnap - nők napja magazin hírek
Brownie recept, süsd meg párodnak, szerelmednek, hölgy ismerősödnek nőnapra
Brownie recept, süsd meg párodnak,... Olyan régóta vágytam egy igazán különleges csokoládés desszertre, mégpedig név szerint: brownie-ra. De a különféle receptek sokasága eltántorított attól, hogy nekifogjak. Ki erre, ki arra esküszik. Ennél a süteménynél sorsdöntő az, hogy milyen az állaga: kívül roppanós, belül szaftos. Ha csokoládés álom süteményre vágysz, ebben a receptben tuti nem fogsz...
Csirkemájas hagymasaláta recept, egyszerű és ízletes vacsora nőnapra
Csirkemájas hagymasaláta recept,... Hozzávalók: 2 db nagyobb lilahagyma, 2 db sonkahagyma, 2 db nagyobb édes hagyma, 2...
Bármely férfi, fiatal ifjú elkészítheti ezt az egyszerű és finom fánkot kedvesének, hölgy ismerősének nőnapra
Bármely férfi, fiatal ifjú... Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 3 dl tej, 3 dkg élesztő, 2 db tojássárgája, 2 dkg...
Padlizsánpástétom Nők napjára

Padlizsánpástétom Nők napjára

Szendvicskrémként és előételként is helytálló ízletes padlizsánkrém - Hozzávalók: - 4 db padlizsán, - 1 nagy fej vöröshagyma, - 4-5 nagyobb gerezd fokhagyma, - 0,5-1 dl olaj (a legjobb az olívaolaj), - só, őrölt bors ... Elkészítése - A padlizsánokat sütőlapra helyezzük, s forró sütőben jól megpirítjuk (időnként meg kell forgatni). Akkor jó, amikor feketére sül, felhólyagosodik a héja, illetve állaga kissé 'löttyedt' lesz. Ha ezt sikerül kivárni (kb.40 perc), hagyjuk kihűlni, lehúzzuk a héját, leszedjük a csumáját, s a megmaradt, eléggé fura állagú padlizsánokat fa-, műanyag vagy rozsdamentes késsel (vagy a krumpli összetörésére használt alkalmatossággal) pépesítjük (magostól, mindenestől). Tálba tesszük, s hozzáadjuk a finomra vágott (vagy megreszelt) vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, a sót és az őrölt borsot. Jól összekeverjük, majd állandó kavarás mellett nagyon lassan belecsurgatjuk az olajat. Ez kissé besűríti a masszát. Ha szükséges, még sózhatjuk, borsozhatjuk (ez az étel szereti az intenzív fűszerezést), majd egy tiszta tálba átlapátoljuk, szépen megformázzuk és paradicsomszeletekkel díszítjük. Fogyasztásig legalább 1-2 órát hagyjuk érni a hűtőben. Vajas pirítósra halmozva a legfinomabb, és nagyon illik hozzá a paradicsom. Előnye, hogy 2-3 napig is eltartható, szendvicsre önállóan, de 'puccosabb' étkezéseknél előételként is kínálhatjuk; hátránya, hogy intenzív ...

Pizza alaprecept lisztérzékenyeknek Nőnapra (igazi diétás recept)

Pizza alaprecept lisztérzékenyeknek Nőnapra (igazi diétás recept)

Pizza alaprecept lisztérzékenyeknek Nőnapra - A lisztérzékenyek se csüggedjenek, Itt egy pizzatésztarecept nekik! Hozzávalók: 2 vagy 3 dl víz, amennyit a liszt felvesz fél kiló Mester féle pizzaliszt, 5 dkg margarin, 4 dkg élesztő ... Elkészítése: Egy tálba öntjük a 2 dl vagy 3 dl vizet, ezután a lisztet, a margarint, az élesztőt összedolgozzuk. A kidolgozott tésztát sütőpapírra helyezzük, majd kiterítjük. A tetejét megkenjük pizzaszósszal vagy fokhagymás tejfölös szósszal és olyan feltétet teszünk a pizzára, amilyet csak szeretnénk, majd előmelegített sütőben megsütjük ...

Hirdetés
Tejszínes barackleves Nőnapra

Tejszínes barackleves Nőnapra

Tejszínes barackleves Nőnapra recept - Hány személyre: 2 ... 1 doboz konzervbarack, egész fahéj, 2 szegfűszeg, fél citrom, 2 dl barackos gyümölcsjoghurt, 2 dl tejszín, 2 ek. étkezési keményítő, tejszínhab ... Fogunk egy lábost, beletesszük a felaprózott barackot, a levét és kevés vizet. Így főzni kezdjük, majd hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat és a felszeletelt citromot. Eközben egy tálban a tejszínt, a joghurtot és a keményítőt elkeverjük. Ezt a leveshez öntjük, közben állandóan kevergetjük. Ezután a fahéjat, a szegfűszeget és a citromot kivesszük, majd a levest lehűtjük. Végül a tetejére tejszínhabot teszünk, és már kínálhatjuk is ...

Töltött paprika igazi cseh módra, fűszerolajos receptek

Töltött paprika igazi cseh módra, fűszerolajos receptek

A fűszerolajok kiváló salátaízesítők, de húsos vagy zöldséges ételek készítésénél is felhasználhatjuk. Nem csak az ételkészítésekor, hanem asztali terítékként is alkalmazhatjuk, így lehetővé téve hogy ki-ki saját ízlésének megfelelően tovább fűszerezze az ételt. Alkalmazásuk: 1 tál ételbe ízlés és igény szerint 2-5 csepp fűszerolaj adagolása elegendő ... Töltött paprika cseh módra, Hozzávalók: 4 paprika, 1 kanál olaj, 7 fej hagyma, 30 dkg darált hús, 10 dkg párolt rizs, só, bors, oregánó olaj. kömény, 1 kanál húslé, 2 kanál paradicsomszósz, 1 dl savanyú tejföl, citromos olaj, zsiradék ... A hagymát kevés zsíron megpároljuk, hozzáadjuk a darált húst, a párolt rizst, és tovább pároljuk, míg a hús meg nem puhul. A paprikákat megtöltjük, majd rövid ideig zsíron átsütjük őket, felöntjük húslével és tovább pároljuk a töltött paprikákkal. A húslevet a végén tejföllel és paradicsomszósszal sűrítjük be ...

Vegyes majonézes saláta borsfűvel, fűszerolajos recept

Vegyes majonézes saláta borsfűvel, fűszerolajos recept

Vegyes majonézes saláta borsfűvel - Hozzávalók: 30 dkg fehér káposzta, 4 db sárgarépa, 1/2 kisebb zeller, 1 alma, 4 kanál mazsola, citromos olaj vagy citromízű ecet, csipetnyi gyömbér, borsfüves olaj, 1 csésze majonéz, tengeri só és dió a díszítéshez ... A vékonyan szeletelt káposztát összekeverjük a finomra reszelt sárgarépával, zellerrel és durván reszelt almával. Lecsepegtetjük citromos olajjal és ecettel, összekeverjük, hozzátesszük a leforrázott mazsolát, gyömbért és borsfüves olajat ízlés szerint. Hozzáadjuk a majonézt és a durván vágott diót. Kb. fél óráig hagyjuk összeérni ... A fűszerolajok kiváló salátaízesítők, de húsos vagy zöldséges ételek készítésénél is felhasználhatjuk. Nem csak az ételkészítésekor, hanem asztali terítékként is alkalmazhatjuk, így lehetővé téve hogy ki-ki saját ízlésének megfelelően tovább fűszerezze az ételt. Alkalmazásuk: 1 tál ételbe ízlés és igény szerint 2-5 csepp fűszerolaj adagolása elegendő ...

Zöldborsóleves, tuti fűszerolajos receptek

Zöldborsóleves, tuti fűszerolajos receptek

A fűszerolajok kiváló salátaízesítők, de húsos vagy zöldséges ételek készítésénél is felhasználhatjuk. Nem csak az ételkészítésekor, hanem asztali terítékként is alkalmazhatjuk, így lehetővé téve hogy ki-ki saját ízlésének megfelelően tovább fűszerezze az ételt. Alkalmazásuk: 1 tál ételbe ízlés és igény szerint 2-5 csepp fűszerolaj adagolása elegendő ... Zöldborsóleves, Hozzávalók: 20 dkg száraz zöldborsó, bazsalikomos olaj, 1 fej hagyma, 2 kanál rétesliszt, só, majoránna, fokhagymás olaj, petrezselyemzöldje vagy snidling ... A borsót beáztatjuk, majd a vizet leöntjük és tiszta vízzel felöntjük, hozzáteszünk sót, majoránnát és puhára főzzük. Bazsalikomos olajban hagymás rántást készítünk, felhígítjuk meleg vízzel, szétkeverjük és felforraljuk. A zöldborsót turmixoljuk és hozzákeverjük, szükség szerint forró vízzel felhígítjuk. A kész levesbe néhány csepp bazsalikomos és fokhagymás olajat, apróra vágott petrezselyemzöldjét vagy snidlinget teszünk ...

Tuti menü